Een uitvaart regelen? Let hier op!

Is een dierbare onlangs overleden? Dan willen wij je ten eerste condoleren met het verlies. Dit is natuurlijk een zware tijd en het regelen van een uitvaart is niet voor iedereen makkelijk. Ben je op zoek naar een geschikt Crematorium in Dordrecht? D&O Uitvaartverzorging helpt met het hele uitvaartproces zodat jij op liefdevolle wijze afscheid kunt nemen van je geliefde. D&O heeft een eigen uitvaartcentrum en regelt begrafenissen en crematies maar ook zaken zoals rouwboeketten, rouwadvertenties en drukwerk.

Er zijn een aantal zaken die bij het regelen van een uitvaart belangrijk zijn:

Begrafenis of crematie?

Bepaal of je liever gaat voor een crematie of een traditionele begrafenis. De meeste uitvaartcentra regelen zowel begrafenissen als crematies zodat het hele proces soepel verloopt.

Crematie

Ga je voor een crematie, kies dan een ideale urn waar je de resten van je dierbare voor eeuwig in kunt bewaren. Je kunt ook bepalen of je een deel van de as wilt uitstrooien of liever verwerken tot een mooie herinnering zoals een kettinghanger.

Datum vaststellen

Stel een datum vast zodat je mensen kunt uitnodigen. Maak eerst een adressenlijst op moet maken van de personen die je gaat uitnodigen. Laat rouwkaarten maken en versturen, of kies voor een rouwadvertentie. Verder kan je ook bloemen bestellen, de catering handlenen of een rouwspreker, een uitvaart videograaf of uitvaartfotograaf inhuren.

Laatste verzorging

De overledenen moet worden gewassen en vervolgens worden aangekleed. Selecteer geschikte kleding voor de overledene. Combineer de kleding met sieraden en met make-up. Je kunt kiezen om een ervaren en professioneel uitvaartcentrum in te huren om het hele aflegproces af te handelen. Niet iedereen vindt het even prettig om hun overleden dierbare te moeten afleggen, dit kan een zwaar emotionele taak zijn.

Je kunt het regelen van een liefdevol laatste afscheid geheel in handen laten van D&O Uitvaartverzorging.