In meer dan de helft van de Nederlandse gezinnen met minderjarige kinderen werken beide ouders. Niet altijd beiden fulltime, maar ook wie parttime werkt moet op werkdagen oppas regelen. Waar moet je op letten bij een kinderopvang kiezen? En hoe vind je een geschikt adres in de buurt? We hebben een handige checklist voor je gemaakt!

Kinderopvang kiezen – een checklist

Een veilig en vertrouwd adres is natuurlijk je grootste zorg bij het kiezen van een kinderopvang, maar wat is verder belangrijk bij het selecteren? We hebben een handige checklist gemaakt, waarmee je simpel en snel de beste kinderopvang afvinkt.

 

✓ Ligt de kinderopvang in de buurt van je woon- en werkadres?

✓ Sluit de pedagogiek aan op jouw opvoeding thuis?

✓ Heeft jouw zoon of dochter een klik met de andere kinderen?

✓ Sluiten de openingstijden aan op jouw werkrooster?

✓ Is de prijs inclusief eten en drinken, of moet je hier zelf voor zorgen?

Hoe vind je een kinderdagverblijf in de buurt?

Nu je weet waar je op moet letten, is het nog zaak om een goed kinderdagverblijf in de buurt te vinden. Dit kun je doen door andere ouders te polsen en naar hun ervaringen te vragen, maar ook online vind je tegenwoordig veel informatie. Typ ‘Amsterdam kinderopvang’ in op Google en je vindt tal van adressen en de nodige reviews. Maak, voordat je een beslissing neemt, altijd eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Veel kinderdagverblijven bieden de mogelijkheid om een dagje te komen proefdraaien. Zo kun je meteen pijlen of jouw kind een klik heeft met de andere kinderen en de andere punten uit onze checklist afvinken!