Zakelijk of privé printen met een bedrijfsprinter

De grenzen tussen werk en privéleven vervagen steeds meer. We werken steeds meer vanuit huis en gebruiken daar onze privé computer, scanner, printer om op te werken. Andersom gebruiken we ook wel eens bedrijfsapparatuur voor privédoeleinden, bijvoorbeeld de zakelijke printer om toegangskaarten of brieven uit te printen.

Privé printen met een bedrijfsprinter

Bijna een kwart van alle kantoormedewerkers maakt wel eens een printje voor privédoeleinden. Het lijkt heel onschuldig, maar zij zijn zich er helemaal niet van bewust dat dit eigenlijk onder diefstal valt. Een kwart lijkt een enorme groep, maar als je naar de exacte cijfers kijkt dan blijkt dat slechts 2% van alle prints die op een zakelijke printer worden gemaakt voor privédoeleinden waren. Dat valt dan weer reuze mee.

Zakelijk printen met een privé printer

Daar staat tegenover dat bijna 85% van alle kantoormedewerkers zijn eigen printer wel eens gebruikt om materiaal voor werk uit te printen. Zeker nu we met z’n allen wat vaker thuis werken zal het ook steeds meer gebeuren. Ook dit doen kantoormedewerkers zonder zich ervan bewust te zijn dat dit evengoed niet de bedoeling is, en zullen dan ook veelal niet de gemaakte kosten doorberekenen aan hun werkgever.

Maakt privé printen op een bedrijfscomputer uit voor de kosten?

Nu kun je natuurlijk een streng print beleid voeren om te voorkomen dat medewerkers niet privé gaan printen. Maar uit onderzoek blijkt dat het de werkgever niet tot nauwelijks meer kost als kantoormedewerkers voor privédoeleinden de zakelijke printer gebruiken. Dit is zeker het geval als het bedrijf een service contract heeft voor de printers. Wil je ook een servicecontract voor jouw bedrijfsprinter? Informeer dan bij JWS naar de mogelijkheden.