Zo pimp je je tuin en creëer je opslagruimte tegelijk

Heb je er wel eens aan gedacht om een tuinhuisje of een blokhut in je tuin te plaatsen? Tuinhuisjes zijn niet alleen een prachtige blikvanger in je tuin, maar ook nog eens superhandig. En je hebt niet eens een hele grote tuin nodig om er toch een tuinhuisje in kwijt te kunnen raken. Hieronder lees de voordelen die een tuinhuisje kunnen bieden en waar je op moet letten als je er zelf één wilt plaatsen.

De voordelen van een blokhut in je tuin

Het klinkt tegenstrijdig, maar met een tuinhuisje creëer je ineens een heleboel extra ruimte in je tuin. Een tuinhuisje kan namelijk dienstdoen als een extra opbergruimte, je hebt er ruimte voor hobby projecten en als het een wat groter huisje is kun je er zelfs gasten laten overnachten. Bovendien ziet een tuinhuisje of blokhut er ook ontzettend leuk uit, en kan het echt de eye-catcher zijn in je tuin.

Waar moet je op letten als je een blokhut wilt plaatsen in je tuin?

Natuurlijk moet je als eerste zoeken naar een geschikte locatie voor het tuinhuisje, en berekenen hoe groot het huisje of de blokhut kan worden. Daarnaast is het ook slim om van tevoren te bedenken wat je met het huisje wilt gaan doen, zodat je rekening kunt houden met de wanddikte, het dak en eventuele water- en stroompunten. Als je weet welke afmetingen het huisje kan hebben, dan kun je het zelf gaan maken of een kant-en-klaar model kopen. Zelf maken is natuurlijk erg leuk, maar een kan-en-klaar huisje is vele malen sneller te plaatsen en makkelijker om te doen. Er zijn diverse bedrijven zoals De Blokhut, die een groot assortiment tuinhuisjes en blokhutten heeft.