Drie tips om de waarde van je huis te verhogen

Ben je van plan om binnenkort je huis te gaan verkopen? Een potentiele koper let op alle details om zo goed mogelijk een beslissing te kunnen nemen. Door wat aandacht te geven aan die details kun je snel meerwaarde creëren voor jouw huis.

Hieronder vind je drie tips om de waarde van je huis te verhogen.

  1. Neem de tuin onder handen

Een tuin schept meteen een sfeer. Met name de voortuin is een visitekaartje voor je huis. Neem daarom grondig de hele tuin onder handen. Haal de bezem door alle tuinspullen en gooi de rommel weg. Verwijder al het onkruid, dode planten en takken en de groene aanslag van tegels. Maai het gras, snoei heggen en struiken en plant wat nieuwe bloemen. Zo ziet je tuin er meteen een stuk aantrekkelijker uit.

  1. Vergroot het bruikbare oppervlak

Het is niet genoeg om veel vloeroppervlakte te hebben. De ruimte moet ook bruikbaar zijn. Je hebt niet zo veel aan een huis met heel veel kleine ruimtes of kamers met schuine daken. Kijk of je wat tussenmuren kunt verwijderen om het bruikbare oppervlak te vergroten of vergroot je ruimte met een dakkapel. Bij Besteleendakkapel kun je een prefab dakkapel bestellen. Zo kun je de ruimte vergroten zonder een enorme verbouwing.

  1. Geef je inrichting een opknapbeurt

Wanneer je je huis gaat verkopen is het belangrijk om het er zo ruimtelijk mogelijk uit te laten zien. De potentiele koper kan zich dan voorstellen hoe het eruit zou zien als het zijn huis zou zijn. Ruim daarom goed op en haal alle overtollige spullen weg. Vervang ook kleine dingen als kapotte deurklinken en lichtschakelaars om het er mooier uit te laten zien.