Wat is er zo mooi aan Deventer?

De prachtige eeuwenoude gevels, het oudste bewoonde stenen huis van Nederland, de sfeervolle Brink, de IJssel, het Havenkwartier… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deventer is een typische Hanzestad, met alle kenmerken die hierbij horen. Wat is er zo mooi aan Deventer? Een digitale tour door de hotspots van de stad!

Mooi aan Deventer

Deventer heeft vele mooie plekken. Vooral de historische binnenstad spreekt tot de verbeelding. Jaarlijks volgen honderdduizenden dagjesmensen één van de vele tours door het centrum: door de Walstraat, over de Brink, de Botermarkt, het Grote Kerkhof met zijn Lebuïnuskerk en langs de Wellekade. Maar er zijn meer praaltjes!

Deventer must sees

❤ Het Havenkwartier

Een karakteristieke wijk waarin industrieel erfgoed, wonen, creatieve ondernemers, horeca en kunst en cultuur samenkomen.

❤ De Watertoren

De 53 meter hoge Watertoren van Deventer is al sinds 1892 in gebruik en kijkt uit over de stad en de uiterwaarden.

❤ De Boreel

De Boreel is een oude kazerne aan de rand van het Deventer centrum, die is omgebouwd tot een hip winkelcentrum.

❤ Het IJsselhotel

Het IJsselhotel is een statig modern gebouw aan de IJssel. Het vele glaswerk en het sfeervolle terras bieden een prachtig uitzicht over de rivier.

❤ Het Vogeleiland

Het Vogeleiland ligt tegenover het centraal station. Een park waarin pauwen, kalkoenen en kippen vrij rondlopen en waarin je gezellig aanschuift in het paviljoen voor een hapje en drankje.

Wonen in Deventer

Deventer telt 100.718 inwoners, die verspreid over 15 wijken in de stad wonen. De gemiddelde prijs voor een koopwoning is €248.000. Ben je op zoek naar een huis in de Hanzestad? Dan kun je het best een makelaar uit Deventer in de arm nemen. Hij of zij kent de omgeving als geen ander en kan je het best adviseren.