Wonen en werken als ouders in Amsterdam

Amsterdam is the place to be voor wie wonen en werken wil combineren. De stad biedt talloze mogelijkheden op de banenmarkt, in het openbaar vervoer en met het aanbod in woon-werk-woningen. Maar wat als je als vader of moeder wilt wonen en werken in onze hoofdstad? Tips voor werkende ouders in Amsterdam.

Flexibele ouders in Amsterdam

Steeds meer mensen werken op flexibele werktijden. Dit kan, zeker voor jonge ouders, uitkomst bieden in je drukke schema. Je kunt de dag op die manier gemakkelijk zelf indelen en huishoudelijke klusjes en de zorg voor de kids buiten werktijden om doen. Tip: heb je een flexbaan, zorg dan wel voor een duidelijke scheiding tussen werkuren en vrije tijd. Telkens gestoord worden tijdens je werk is geen doen!

Flexibele kinderopvang

Voor al die flexwerkers is ook een oplossing bedacht in opvang. Kinderen van ouders met flexibele werktijden, kunnen worden aangemeld voor flexibele kinderopvang. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar flexibele kinderopvang in Amsterdam? Dan zijn is er Oyas, een opvang die kinderen van ‘flexouders’ ook buiten kantoortijden opvangt. Het kinderdagverblijf zorgt ervoor dat kinderen van ouders met flexibele werktijden zo veel mogelijk bij elkaar in de groep worden geplaatst, zodat ook zij een vaste groep met vriendjes en vriendinnetjes hebben op de opvang.

Het Mama Café

In het Mama Café komen moeders en professionals samen. Je kunt er vragen stellen over zwangerschap, de opvoeding van je kinderen en ervaringen delen met andere moeders. Je vindt het Mama Café Amsterdam aan het Timorplein 62. Een afspraak maken is niet nodig en de toegang is gratis! Voor moeders die naast hun drukke baan even een momentje voor hunzelf – en met elkaar – willen: www.mama-cafe.nl.