Zelf posters printen? Dat kan!

Ondernemers die veel printen maken vaak hoge kosten bij de drukker. In zo’n geval is het voordeliger om zelf posters te printen. Wat zijn de mogelijkheden? Kun je dezelfde kwaliteit garanderen als je in eigen huis print? En wat doe je als je geen dure printer wil aanschaffen, maar toch zelf je drukwerk wil verzorgen? Alles wat je moet weten!

Zelf posters printen in A0, A1 of A2

Organiseer je regelmatig een event of adverteer je met grote abri-posters door de stad? Bij dit soort drukwerk is de kwaliteit erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de posters pixelig worden en je merk of slogan niet goed zichtbaar is! Om zelf posters te printen heb je een printer nodig die dit aankan. Grootformaat printers drukken af in A0, A1 en A2, afhankelijk van de printer die je kiest. 

Een technische of een grafische printer?

Er is niet alleen verschil in het formaat, ook de kwaliteit valt of staat met het model dat je kiest. Zo zijn er technische en grafische printers. Technische modellen worden vooral in de bouw en architectuur gebruikt, zodat elk detail juist wordt weergegeven. Grafische modellen vind je in de mediabranche. Hierbij draait het om mooi fullcolor drukwerk. Wie snel en veel wil afdrukken, kiest voor een technische printer. Draait het om de kwaliteit van het drukwerk, dan kun je beter voor een grafische grootformaat printer kiezen.

Een grootformaat printer huren

Hoewel je met zelf posters printen een hoop kosten bespaart bij de drukker, is de aanschaf toch een behoorlijke investering. Een printer huren is een goed alternatief. De printer wordt bij jou op kantoor geleverd en geïnstalleerd en je betaalt hiervoor een maandelijks bedrag, waarbij de kosten voor de inkt zijn inbegrepen.